Check check, veilig op wintersport

Het laatste wat je onderweg naar de wintersport wil, is autopech. Of aangehouden worden omdat je niet over de juiste materie beschikt. Maar ondanks alle Europese regelgeving op dit gebied, hebben de wintersportlanden toch ook allemaal hun eigen specifieke regeltjes.

Controleer je auto voor vertrek op veiligheid en zekerheid en check nog even of je alles in huis (auto) hebt zodat je aan alle eisen voldoet.

Wintersport met kinderen voorbereiden

Goed voorbereid op weg

Controleer de auto voor vertrek op:

 • Winterbanden zijn niet overal (onder alle omstandigheden) verplicht, maar zijn zeker een aanrader voor iedereen die op wintersport gaat.
 • Vul je ruitenwisservloeistof (met antivries aan). Zorg ook voor voldoende antivries voor onderweg.
 • Controleer de rubbers van de deuren en smeer ze in met sileconenspray. Zo voorkom je dat de deuren vastvriezen.
 • Zorg voor een ijskrabber (liefst zo’n krabber met een handschoen eraan vast) en een kleine bezem (wij hebben zelf zo’n behangborstel) om het sneeuw van je auto af te vegen.
 • Zet je auto in de winter niet op de handrem (deze kan vastvriezen), maar in de eerste versnelling.

  Sneeuwketting omleggen

  Sneeuwketting omleggen

 • Sneeuwkettingen zijn op de meeste bergwegen, dicht bij de skistations, verplicht.
 • In Oostenrijk en Zwitserland zijn een wegenvignet verplicht. Koop deze voor je de grens overgaat, anders loop je risico op een forse boete.
 • In Oostenrijk dient een fluovestjes voor alle inzittende verplicht in de auto aanwezig te zijn. In Frankrijk en België geldt dit alleen voor de bestuurder.

Controleer de auto ruim voor je vakantie op bovenstaande. Alles is ruim van tevoren te regelen zodat je hier niet meer aan hoeft te denken en je je met de overige logistieke zaken voor de vakantie kan bezighouden. Want dat zijn er nog meer dan genoeg.

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *