Dagje uit in Volendam met kinderen

Dagje Volendam met kinderen

Dagje Volendam

Als kind was ik verbaasd toen mijn beste vriendin met haar ouders naar Volendam ging. Wij deden dat nooit. Klompjes kopen, visje eten, en natuurlijk op de foto. Ik genoot met volle teugen van de dag (want ik mocht mee). Dus toen mijn schoonfamilie vroeg om een familiefoto van ons gezin, besloten mijn man en ik een er een dagje Volendam met kinderen van te maken. Leverde niet alleen deze foto op, maar een super leuke dag. Dus hier onze tip voor een dagje oer Hollands Oppertoerisme: Volendam met kinderen

Dagje Volendam met kinderen

Een dagje is genoeg. Ik heb nooit overnacht in Volendam, maar zoveel is er nu ook weer niet te doen. Het is een leuk dagje uit, net zoals een museumbezoek of een wandeling in het bos. Het is weer eens wat anders zal ik maar zeggen. Mocht je toch echt een overnachting willen boeken, dan zijn de verhalen over Marinapark Volendam (Roompot Vakantiepark) het meest positief.

Volendam is het beste bereikbaar met de auto. Je kan parkeren in de haven en alles wat je wil zien is op zeer korte afstand te lopen. In de blauwe zone mag je maximaal 1,5 uur parkeren met je parkeerschijf. In het centrum van Volendam, bevindt zich een parkeergarage. In de weekenden kan deze aardig vollopen dus wees er op tijd bij als je hier wilt staan!

Wat te doen in Volendam met kinderen

Eigenlijk is het heel voor de hand liggend. In Volendam gedraag je je zoals de gemiddelde toerist in Nederland doet. Maak een foto in kledendracht, eet verse vis in de haven, wandel over de dijk, winkel bij de toeristenshops bezoek een van de vele cafés in het stadje of ga met de boot naar Marken.

Eten in Volendam met kinderen

Eten is een belangrijk onderdeel van ons gezinsleven. Vandaar dat ik hier speciaal een klein stukje tekst aan wil wijden. Eet een visje bij Viswinkel en traiteur ‘De Haven’. Uiteraard aan de haven in Volendam. Als je er wat rustiger bij wil zitten, ga dan naar  hotel restaurant Van den Hogen en geniet daar van je visje. Vanaf het terras kijk je uit over de haven.

Aan het IJsselmeer, naast de palingrokerij, ligt restaurant Smit-Bokkum. Een kindvriendelijk restaurant met veel vis (uiteraard) op de kaart. Lekker eten, ook voor de kinderen. Leuk om daarna de palingrokerij te bezoeken.

Hotel Spaander is natuurlijk wel een beetje een trekpleister van Volendam, zeker nu ze een tv programma hebben gekregen. Prima om even bij te komen met wat te drinken en wat bittergarnituur. En de kinderen kijken hun ogen uit!

Bij het Wafelhuis vind je niet alleen lekkere wafels, maar ook de lekkerste poffertjes (geloof het of niet, reden voor mijn vriendin en haar familie om 25 jaar geleden van Amsterdam af te reizen naar Volendam waren de poffertjes). Voor kinderen altijd een succes!

Familie uit het buitenland

Familie of vrienden uit het buitenland op bezoek? Dan is een bezoekje aan Volendam natuurlijk extra leuk. Alle vooroordelen over Nederland worden in een uurtje waargemaakt. En de foto, tsja, die kan je natuurlijk echt niet overslaan dan..

Kijk ook een bij mijn blogs voor inspiratie voor een dagje Amsterdam met kinderen of Utrecht met kinderen.

Facebooktwitterlinkedinby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *