De leukste stranden van Nederland

De leukste stranden van Nederand

De leukste stranden van Nederand

‘Volgende week 25 tot 30 graden’ aldus de Telegraaf van vandaag. Mooie gelegenheid voor een dagje (of daagjes) strand. En dat is dan weer een mooie gelegenheid om de leukste stranden van Nederland eens op een rijtje te zetten. Want ‘onze’ 523 kilometer kust heeft vele mooie plekjes buiten het alom bekende Scheveningen en Bloemendaal.

1. De waddeneilanden

Leukste strand van Nederland met kind

Texel, Strand Paal 9

Om ze maar gelijk even allemaal over 1 kam te scheren: de mooiste stranden van Nederland vind je op de Waddeneilanden. De stranden zijn schoon, breed, veilig en niet te druk. Ik noem alle Waddeneilanden in één adem omdat ze eenmaal niet binnen handbereik zijn. Je zal een stuk moeten rijden én een boot moeten nemen om deze stranden te bereiken. Een overnachting is geen overbodige luxe, maar je extra moeite zal rijkelijk beloond worden. De kindvriendelijke stranden van Texel, de rustige (bijna desolate) stranden van Vlieland, de extreem brede stranden van Schiermonnikoog, de gezellige stranden Terschelling of de brandschone stranden van Ameland. Kies wat je voor deze dagen het beste past en kies de volgende keer een ander eiland. Wij maken er een sport van alle eilanden met de kinderen te bezoeken. Én per jaar, ieder jaar zijn we weer blij verrast door wat we aantreffen. Mijn favoriete stranden bevinden zich op Vlieland (maar dat heeft misschien ook te maken met een oud en diepgeworteld familie sentiment) en die van mijn kinderen zijn op Texel (paal 9!).

2.  Cadzand

Strand Cadzand met kind

Strand Cadzand

In Cadzand vind je het meest Zuidelijke strand van Nederland. Hierdoor heeft het strand de meeste zonuren van alle Nederlandse stranden. Het strand is meerdere keren uitgeroepen tot het ‘schoonste strand van Nederland’ en ook het zwemwater is hier van goede kwaliteit. Na de vloed kan je haaientanden, schelpen en fossielen vinden, er spoelt van alles aan! En als klap op de vuurpijl: je kan heerlijk eten in Cadzand. Tip: Boek voor na het eten een overnachting via Vakantiehuizen Zeeuwse kust

3. Breskens

Eveneens in Zeeland ligt de maritieme badplaats Breskens. Genoeg te zien en te doen hier ondanks dat het een relatief rustig strand is. Is Breskens is veel visserij, visliefhebbers doen er goed aan om hierheen te komen. Het zwemwater is van goede kwaliteit, dus laat je niet weerhouden van een frisse duik. Voor een overnachting kan je terecht bij Vakantiehuizen Zeeuwse kust, waar je een particulier een woning kunt huren.

4. Noordwijk

leukste stranden met kinderenMensvriendelijk, natuurvriendelijk en schoon. De stranden van Noordwijk hebben alle onderscheidingen wel een keer ontvangen. De vele voorzieningen en strandtenten maken Noordwijk een uitnodigende badplaats zonder dat het schreeuwerig is. Het strand is breed en echt heel schoon. Het favoriete strand op een goede afstand vanaf Utrecht. Een overnachting is niet nodig, want je bent er relatief snel.

Dit zijn wat ons betreft de leukste en mooiste stranden van Nederland. Ik mijd in de zomermaanden de grote, populaire badplaatsen als Bloemendaal, Zandvoort en Scheveningen. Dit vanwege oneindige files en het grote risico om de kinderen uit het oog te verliezen in de drukte. Bovenstaande stranden zijn relatief rustig waardoor de kinderen zelf kunnen spelen en ons makkelijk terugvinden (zorg voor een eigen parasol in een afwijkende kleur, wij hebben een groene, dat werkt super).

Enneh, denk aan de zonnebrand en zonnebril. Die wil je echt niet vergeten, met dat mooie weer. Als je snel bent, kan je hier een hele leuke zonnebril winnen.

 

Facebooktwitterlinkedinby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *