Leukste camping Gardameer met kinderen

Camping gardameer voor kinderen

Aan het Gardameer

Het Gardameer is een geliefde bestemming onder Nederlandse gezinnen. Het is in de zomer heerlijk weer, er is veel te doen en het Gardameer heeft mooie,  kindvriendelijke stranden. Daarbij zijn er rondom het Gardameer tal van prachtige authentieke Italiaanse steden en dorpjes te verkennen. De drukte is de hele zomervakantie constant. Dus als je een rustige zomervakantie wil, zoek dan een kleine camping, zonder animatie.

Op vakantie naar het Gardameer

De makkelijkste manier om naar de camping aan het Gardameer te reizen is met de auto. Met (kleine) kinderen wil je ontzettend veel spullen meenemen en daarbij reis je met de auto het makkelijkst van deur tot deur. Bereid je voor op een lange autorit. Als het de eerste keer is dat je zo’n lange reis maakt met kinderen, boek dan een hotel voor onderweg. Dan kan je het wat rustiger aan doen. Zeker op de zaterdagen zal het enorm druk zijn onderweg. Zeker de weg rond het Gardameer staat op zaterdag helemaal vast. Vertrek op tijd, neem de tijd en vermijd (te) lange afstanden op zaterdag.

Voor meer tips voor lange autoritten met kinderen kijk in het artikel snelweg entertainment.

Camping Gardameer met kinderen

Er zijn zoveel campings aan het Gardameer, maar welke moet je nou kiezen. Je wilt natuurlijk de leukste camping aan het Gardameer met kinderen bezoeken, niet zomaar een camping. Daarom heb ik de leukste campings aan het Gardameer voor je op een rij gezet. Maar wees snel, want de leukste campings, zijn het eerst volgeboekt.

Camping Bella Italia

Camping Gardameer met kinderen

Camping Bella Italia, Gardameer met kinderen

Deze camping op loopafstand van het pittoreske stadje Peschiera, is een paradijs voor kinderen. De stacaravans op deze camping zijn mooi, schoon en van alle gemakken voorzien. De hele camping is goed onderhouden, schoon en heeft alle faciliteiten die je op een camping met kinderen nodig kan hebben. Kortom, als je deze camping boekt, zul je zeker geen spijt krijgen! Klik hier voor actuele prijzen of meer boekingsinformatie. 

Familiepark Altomincio

Camping Gardameer voor kinderen

Familiepark Altomincio, perfecte camping aan het Gardameer voor kleine kinderen

De camping aan het Gardameer met kinderen is met recht een camping voor kinderen. Vooral voor kleine kinderen. De camping is rustig, wat een unicum blijkt aan het Gardameer. De camping is autovrij vanwege de veiligheid voor de kinderen. En op de camping is een geweldig zwembad aanwezig en zijn diverse speeltuinen. De stacaravans zijn hier ook aan te raden (wat bij de meeste campings niet het geval is), alles schoon, heel en goed uitgerust. De perfecte camping aan het Gardameer met kinderen tot een jaar of 12! Klik hier voor actuele prijzen of meer boekingsinformatie.

Eten rondom het Gardameer met kinderen

Camping Gardameer met kinderen

Uit eten rond het Gardameer

Rondom het Gardameer kan je, net als overal in Italië, geweldig eten. De Italiaanse keuken is zeer kindvriendelijk met een overdadige hoeveelheid en variatie aan pasta, pizza en zachte risotto gerechten. Talloze restaurantjes serveren pure eenvoudige gerechten waar kleine draken zo verzot op zijn. En mocht je een keer niets op de kaart zien wat je kleine draak kan bekoren, vraag dan naar zijn lievelingspizza of pasta aan het personeel. Meestal is de kok bereid om het gerecht van de kleine kieskeurige gast op speciaal verzoek te bereiden! Kinderen zijn overal welkom en de voorraad soepstengels om ze zoet te houden lijkt onuitputtelijk. Vooral de Nederlandse kinderen zijn met hun opvallende uiterlijk vaak de oogappels van het bedienend personeel. Dus ook als je kinderen nog niet de alle tafel etiquette onder de knie hebben, schroom niet om een van de vele restaurantjes te bezoeken. Het is zeker de moeite waard!

 

Facebooktwitterlinkedinby feather
One Comment on

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *