Sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk

Nu er nog niet zoveel sneeuw ligt in Oostenrijk gaan steeds meer mensen op zoek naar

Sneeuwzeker skigebied Oostenrijk Damüls

Damüls, Oostenrijk. Afbeelding via Bergfex

sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk‘.  De term ‘sneeuwzeker’ wordt door steeds meer skigebieden gevoerd en gerealiseerd door middel van sneeuwkanonnen. Toch niet helemaal ons idee van sneeuwzeker. Ik bedoel, de mogelijkheid is mooi, maar een witte strook knisperende nepsneeuw over groene velden is toch raar skiën. En ja, wij hebben dit helaas meerdere keren meegemaakt. Sneeuwzekerheid gaat vaak hand in hand samen met hoogte. Maar er zijn meer factoren van belang. De geografische ligging van het gebied, bergen kunnen wolken tegenhouden zodat aan de ene kant van de berg de wolken leegsneeuwen terwijl aan de andere kant de zon schijnt. Hieronder zetten wij de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk op een rij. Voor je gegarandeerde portie witte poeder met kerst dit jaar.

Damüls

Damüls is gelegen in Vorarlberg. Vorarlberg is door haar geografische ligging extreem sneeuwzeker.  En Damüls spant de kroon op gebied van sneeuwzekerheid. Elke winter valt hier minimaal 8 meter sneeuw! Naast sneeuwzeker is het sneeuwzekere Damüls ook veelzijdig. Met 110 kilometer piste (voornamelijk blauw en rood) tot je beschikking is alles mogelijk. En ook buiten de piste is het goed skiën. In Damüls zit je deze kerstvakantie zeker goed!

Lech

Beroemd vanwege het jaarlijkse koninklijke bezoek maar ook vanwege de sneeuwzekerheid: Lech. In Lech ski je met de Arlbergcard. Deze skipas geeft toegang tot ruim 270 kilometer piste. Lech is luxe, gezellig, heeft voor ieder wat wils en is extreem sneeuwzeker. Niet alleen ben je zeker van sneeuw, je bent hier zeker van DIEPE sneeuw. Waar wacht je nog op?

Obertauern

Obertauern is adembenemend. Qua schoonheid maar ook wat betreft skigenot. Een sneeuwzeker skigebied wat van november tot eind april open is. In de wintermaanden vind je hier zeker poeder. Op de piste, maar ook naast de piste is het skiën hier top notch. Het prijsniveau is hier ook naar, maar dat is het zeker waard!

Ischgl

Vanaf december tot april is Ischgl zeer sneeuwzeker. Het is een enorm skigebied met 215 kilometers aan piste en de hoogte zorgt hier voor de sneeuwzekerheid. Daarbij zijn de prijzen hier een stuk aantrekkelijker dan in bovengenoemde skigebieden.

Flachau

Sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk, Flachau

Sneeuwzeker Flachau

Ik sluit dit lijstje sneeuwzekere skigebieden af met onze persoonlijke favoriet: Flachau. We komen regelmatig in andere skigebieden in Oostenrijk, maar we komen het vaakst in Flachau. En sneeuwzeker is het zeker. Het nadeel aan het sneeuwzekere karakter van Flachau is er wel. Omdat de dorpen rondom Flachau minder sneeuwzeker zijn, maar ook allemaal tot Ski Amadé behoren, kan het in het sneeuwzekere Flachau enorm druk worden als in de omliggende dorpen geen of weinig sneeuw is. En daar is Flachau dan eigenlijk niet op gebouwd. In de kerstvakantie van 2014 stonden we zeker een uur te wachten voor we met de lift omhoog konden. Dat was niet leuk. Maar goed, een drukke wintersport is nog altijd beter dan een wintersport zonder sneeuw. Want dat is pas écht de nachtmerrie van elke wintersporter.

Nog een laatste noot voor absolute sneeuwzekerheid: voor bovenstaande gebieden ben je zeker van echt sneeuw vanaf eind december tot half april. Voor heel december geldt een sneeuwzekerheid van 80%. Datzelfde percentage sneeuwzekerheid geldt voor de maand april. Wil je meer garantie op versie sneeuw en poeder dan zijn januari en februari de beste maanden om te gaan. En mocht je dan echt heel veel pech hebben: ga dan gewoon twee keer 😉

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *