Vakantie in de Lungau met kinderen

Met kinderen op vakantie naar de Lungau

Tijdreis in Tamsweg, Lungau

In  mei bezochten we de Lungau, het zonnige Zuiden van Salzburgerland, Oostenrijk. We vonden het daar zo mooi dat we in juli weer naar de Lungau gingen. We zetten onze tent neer op een kleinschalige boerencamping (mijn zoon vroeg zich vol verbazing af waarom we toch voor een boerencamping hadden gekozen, niemand in onze familie houdt immers van dieren, een zeer gegronde vraag dus) bovenop een berg (dit laatste is doorslaggevend geweest bij het zoeken naar de camping, en dus niet de dieren..).

Vanuit onze tent, gelegen op het bovenste terras op de camping, keken we uit over de bergen van de Lungau. Een prachtig uitzicht (althans op de droge dagen). Zo mooi en zonnig als het in mei was geweest, zo nat en guur was het er in juli. Maar nog steeds mooi. Niet ruig mooi, zoals Tirol. Ook niet waanzinnig mooi, zoals Pongau. Meer lieflijk mooi. En groen. Dat is de Lungau. De mensen zijn er ontzettend vriendelijker, vriendelijker dan op andere plaatsen in Oostenrijk (of Zwitserland of Frankrijk). De behulpzaamheid is enorm groot en ook naar kinderen toe was niks te gek.

Vakantie in Lungau met kinderenDe dorpjes in de Lungau zijn klein en leuk om te bezoeken. Het slot in Mauterndorf is erg gaaf om te bezoeken. Verder zijn er hele leuke kinderwandelwegen in Tamsweg (tijdreis), St. Margatehen (waterweg) en St. Michael. Er zijn veel leuke speeltuinen (onder andere het piratenschip in St. Michael en de natuurspeeltuin op de Katsberg) en veel buitenzwembaden.

En in het centrum van Mautenterndorf eet je de lekkerste ijsjes en gebakjes (en vergeet vooral niet een ijscafé te bestellen).  Kortm: genoeg memorabele momenten in de prachtige Lungau!

 

Facebooktwitterlinkedinby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *