Zin en onzin van de action cam / GoPro

action cam of goproIk beschouw mijzelf als minimalist. Dat is handig, want we wonen tegenwoordig in een klein huis. En het is economisch ook heel verantwoord want ik koop daardoor veel minder onzinnige dingen (zo kocht ik in mijn pre-minimalistische tijd bijna dagelijks spullen waarvan het merendeel totaal nutteloos en overbodig). Daarbij ben ik ook best groen. Ik probeer geen spullen te kopen die gemaakt zijn door kinderhanden of slaven.

So far, so good.  Totdat ik vorige winter besloot dat ik een action cam wilde hebben. Waarom? Omdat ik mijn zoon elke dag beter zag skiën en ik koude handen kreeg van het filmpjes maken met mijn telefoon (nee, dat lukt niet met je handschoenen aan). Maar een action cam is niet bepaald een minimalistisch keuze. Tenzij….

En dan volgt er een opsomming van onzinnige kul redenen. Zoals: een hele kleine action cam is wel minimalistisch, als ik er heel lang mee doe is zo’n GoPro toch nog duurzaam of ik doe het voor mijn kinderen en de toekomst.

Maar goed, ik wil dus een action cam. En aangezien mijn gedachte hierover het afgelopen half jaar nog niet zijn veranderd, moet er voor deze winter een action cam komen. Maar dan wel een duurzame en niet een die gemaakt is door kinderhanden of slaven. Want principes… zijn lastige dingen.

Ik besloot een hele serie action cam’s te vergelijken. En te onderzoeken of er een beetje duurzame variant bijzat. En toen ik deze gevonden had, wilde ik hem ook delen dus daar komt ie. De action cam voor komende winter wordt de Garmin Virb Ultra 30.

action cam

Ik verwacht dat deze camera lang meegaat vanwege de kwaliteit. Bij Garmin zijn ze actief bezig om hun producten zo milieuvriendelijk mogelijk te vervaardigen. En ze werken niet samen met bedrijven die kinderarbeid of slavernij toestaan en hun regels daarin zijn strikt.

Daarbij verwacht ik met deze action cam haarscherpe supercoole filmpjes van de skivorderingen van mijn kinderen te kunnen maken. En daar ging deze GoPro / action cam kwestie mij in eerste instantie vooral om…

Facebooktwitterlinkedinby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *