Zomervakantie in Karinthië

Zomervakantie in Karinthië, Oostenrijk

Drielandenpunt Karinthië

Onze liefde voor Oostenrijk is inmiddels algemeen bekend. En een zomervakantie in Karinthië zal dan ook geen verrassing zijn…

Al vaak planden we een zomervakantie in Karinthië. Maar  bijna net zo vaak weer werden de plannen weer gecanceld, met name vanwege het slechte weer.

Echt niet dat we het bij de eerste regen al af laten weten, maar voordat wij Karinthië bereiken hebben we er al een aantal overnachtingen opzitten. En als die in de stromende regen hebben plaats gevonden, besluiten we 9 van de 10 keer om Karinthië maar voorbij te rijden en te verruilen voor het zonnige Zuiden. Maar niet deze 10e keer. 10 maal is scheepsrecht in ons geval. En dus zetten we deze zomer onze tent op in Karinthië, het zonnige Zuiden van Oostenrijk. Zelfs op een Nederlandse camping. Een camping die ontzettend goed beviel. De camping kozen vanwege het zwembad met supercoole glijbaan (aldus de grote draak).

Zomervakantie in Karinthië, de glijbaan

Supercoole glijbaan op Camping Alpenfreude

De camping zelf lag in het midden van niks (wat dan weer precies in het midden van Karinthië ligt). We kozen heel bewust voor deze locatie, aangezien het maximaal 1,5 uur rijden was naar alle bezienswaardigheden die we vooraf hadden geselecteerd.

En wat hebben we het fijn gehad!
Karinthië is wat ons betreft niet het mooiste stukje Oostenrijk, maar wel het meest veelzijdige stukje van dit fantastische land (vergeef me mijn enthousiasme voor Oostenrijk, het duurt nog een paar weken voordat dit weer is weggezakt tot een redelijk acceptabel niveau).

Mölltaler gletsjer, Karinthië

Mölltaler gletsjer

De gletsjer in het Noorden, de chique meren in het Zuiden. De gemoedelijke, kneuterige dorpjes en de riviera achtige stadjes. De typisch Oostenrijkse restaurants maar ook Italiaanse lekkernijen. Verschillende bouwstijlen, rust, stilte en eindeloos veel ruimte. Maar Karinthië heeft ook gezellige dorpsfeesten waar de Alpenhorens niet ontbreken en je als Nederlanders van harte welkom bent om je te goed te doen aan de aangerukte lokale specerijen. Prachtig aangelegde parken en ongerepte natuur. Karinthië heeft het allemaal. Elke dag werden we verrast door de veelzijdigheid en schoonheid van de streek. Niet woest en ongetemd zoals Ost-Tirol maar ook niet sophisticated, rustiek en chique zoals Salzburg. Ergens precies tussen Ost-Tirol en Salburgerland in, daar ligt de beschrijving voor Karinthië.

Onze mening: Karinthië is absoluut een bezoek waard. De Karnten kaart geeft een duidelijk overzicht van alles wat er te doen is in de regio. En deze aankoop verdient zich zeker terug.

Bezoek een gletsjer, een meer, een afgelegen stuk berg met de gondel, de piramidekogel en een zwembad en vergeet niet te genieten van de lokale specialiteiten, feesten en gebruiken. We zijn blij dat we dit keer hebben volgehouden en eindelijk deze streek hebben bezocht. En we kijken met heel veel plezier terug op een onvergetelijke week.

Facebooktwitterlinkedinby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *