Zomervakantie in Oostenrijk

Maar is het dan wel echt zomer?

Ik ben gek op Oostenrijk. Mijn grote liefde en onze kinderen zijn ook gek op Oostenrijk. Zo’n vijf keer per jaar rijden wij met onze kleine autootje naar onze geliefde Alpen. Dus wij gaan ook op zomervakantie in Oostenrijk.

Bovenstaande vraag is de vraag die ik ieder jaar weer talloze keren beantwoord. ‘maar is het dan wel echt zomer in Oostenrijk?”’.

Vroeger zei ik volmondig Ja. Voor ons is het namelijk echt zomer. Voor ons is Oostenrijk onlosmakelijk verbonden met ieder seizoen en het ultieme vakantiegevoel.

Maar sinds wij vorig jaar met de tent gingen (en bijna van de berg af zijn geregend met onze luchtbedden) begrijp ik deze vraag beter. En begrijp ik ook waarom we onze zomervakantie altijd combineren met een bezoek aan het zonnige Italië.
Zongarantie heb je in Oostenrijk namelijk niet.

Het kan koud zijn (zelfs vriezen) in juli en augustus. Stortregen, storm, vrieskou. Het kan. Maar ook stralende zon, temperaturen van rond de 30 graden en droogte behoren tot de mogelijkheden.

Oostenrijk verrast, altijd. Ook toen we nog niet met de tent gingen regende het wel eens. Maar dan gingen we ergens wat eten, drinken, deden een regenjas en terug in het appartement gingen we uitgebreid in bad en werd de wijn opengetrokken en warme choco gemaakt. Met een tent is dat anders, heel anders.

Geen bad, geen verwarming, geen föhn… En na drie paar dagen regen is alles nat en kruipt er een regenworm IN de tent. Maar dan breekt op de vierde dag de zon door. Korte broeken, buiten ontbijten met uitzicht om de imposante Grossglockner, en tijdens een wandeling zwemmen de kinderen in een meer. Oostenrijk is ook een land van uiterste.

Met pijn in ons hart vertrekken we twee dagen later naar Italië.

Zomervakantie in Oostenrijk

Zomervakantie in Flachau, Oostenrijk

Oostenrijk in de zomer, is het dan wel echt zomer. Ja. Een Oostenrijkse zomer. En je weet van tevoren niet hoe die eruit ziet. Maar als je wil genieten van natuurlijke schoonheid, buitenactiviteiten, ruimte en frisse berglucht dan kom je in Oostenrijk altijd aan je trekken. Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Dus als je besluit een zomervakantie naar Oostenrijk te boeken, pack for succes. Een regenjas (en eventueel broek), bergschoenen en fleecevest mogen zeker niet ontbreken!

Facebooktwitterlinkedinby feather
One Comment on
  1. Pingback: Zomervakantie in Karinthië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *