Vakantievoorbereidingen met kinderen

Vakantievoorbereidingen met kinderenVakantievoorbereidingen met kinderen: stressvol of leuk? De meningen zijn erover verdeeld en zelfs mijn eigen mening hierover kan behoorlijk fluctueren. Over het algemeen zeg ik leuk. Tenzij het last minute is en ik vreselijk druk ben, dan is leuk niet bepaald de term voor deze situatie. Belangrijker is: hoe zorg je nou dat die vakantie voorbereidingen leuk zijn? En totaal niet stressvol. En dat ze goed verlopen. Daar heb ik natuurlijk tips voor:

  1. Begin ruim op tijd met pakken. De bestemming is bekend, de accommodatie is geboekt. Bereid je voor op de weersomstandigheden en maak een paklijst. Hiervoor is een hele handige app, waar ik hier al over schreef. Zet koffers en tassen op elke etage en begin 14 dagen van tevoren met pakken. Zo hou je overzicht over wat nog gewassen, gekocht en gepakt moet worden en ben je ruim op tijd klaar.
  2. Vakantie met kind voorbereidingen

    Vakantie voorbereidingen – betrek je kind

    Laat de kinderen helpen met pakken. Geef ze een rugzak, een trolley of een koffertje en laat ze deze zelf inpakken. Hierdoor zullen ze jouw tassen met rust laten en gaat het eigen pakmiddel vol met spullen die je allemaal niet mee wil hebben. Geeft niks, ze hebben er wel plezier in en de sfeer gaat er zeker op vooruit!

  3. Onderscheid hoofdzaken van bijzaken. Eigenlijk is dit altijd belangrijk, je hele leven lang. Maar ook bij vakantie voorbereidingen. Je paspoort, pinpas, rijbewijs, (zonne)bril of lenzen en medicijnen moet je echt niet vergeten. Maar een paar sokken te weinig, is natuurlijk niet zo’n probleem (en zijn, zolang je die pinpas maar niet vergeet, ook zo weer gekocht)
  4. Pak een losse tas voor onderweg. Als je reist met kinderen moet je veel tussenstops maken. In de tas voor onderweg kan je reispillen, luiers, doekjes, drinken of schone kleding. Wij doen hier ook altijd een toilettas in, als we dan vertraging oplopen kunnen we ze toch helemaal slaapklaar maken en slapen ze vast in de auto.
  5. Eten voor onderweg. Een klein koelboxje, achterin de auto, is heel succesvol. Koud drinken, salade, broodjes en gesneden fruit. Alles is bij de hand en bij de eerste file begint gelijk het eerste eetmoment.
  6. Vermaak voor onderweg. Stripboeken, kleurboeken, luisterboeken, kleine cadeautjes en een lego-kit. Zorg voor alle snelwegentertainment om je draken ze lang mogelijk zoet te houden op de achterbank. Verzamel het hele jaar door luisterboeken, zet ze op de ipod, leg alles ruim vantevoren in de auto en je hebt er op het moment van vertrek geen omkijken meer naar.

IMG_3072Met deze tips komen wij al jaren een heel eind. Zoals ik al schreef, ik kan oprecht genieten van deze voorbereidingen. Mocht je nog meer tips hebben om de vakantievoorbereidingen als verlenging van je vakantie in te kunnen zetten, dan hoor ik die héél graag.

 

Facebooktwitterlinkedinby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *