Woning verhuren via airbnb

Woning verhuren via airbnbWe gaan onze woning verhuren via airbnb! Trouwe lezers wisten het al 😉 Onze woning staat online en er zijn zelfs al twee boekingen (Yay!). Alles valt zoals gebruikelijk onder de meeste sublieme omstandigheden samen: vriend is jarig, dorp viert paardenmarkt, wij zitten zonder huis. Maar gelukkig vinden we met onze semi briljante geest voor alles een oplossing. We logeren een paar dagen in het huis van mijn schoonouders en het hele verhuuravontuur kan gewoon plaatsvinden.

Het idee dat er straks andere mensen in ons huis leven is nog wel even wennen. Vooral de twee b’s bed en bad (ik voel met net een woordvoerder voor uitgeprocedeerde asielzoekers…) vind ik moeilijk om te delen met vreemde mensen. We hebben ons huis wel eerder uitgeleend aan vrienden. Maar dat is anders…

Binnen een week hadden we maar liefst drie aanvragen. Onze verhuurders bestaan in eerste instantie uit Franse studentes fysiotherapie. Vervolgens komen er drie yogi’s met een baby. De verscheidenheid vind ik op zich wel een heel leuk idee… Maar is voor iemand mijn level aan controledrang ook beste lastig af en toe. Ik bedoel, ik had besloten dat we ons huis gingen verhuren aan gezinnen en nu komen er studentes… De vier Spaanse jonge mannen die een aanvraag deden heb ik wel subtiel afgewezen. Daar is mijn witte huis volgens mij echt niet op ingericht. En daarbij heb ik vroeger twee Spaanse huisgenoten gehad wat een bepaalde levendige herinnering heeft achtergelaten (ik zeg niet dat ik alle Spaanse mannen nu over 1 kam scheer, maar toch…).

Hoe dan ook, binnen twee weken komen de eerste gasten. En gaan wij onze eerste verhuur ervaring opdoen. Als het bevalt, betekend dat in ieder geval definitief dat we ons huis houden. En vinden we het toch helemaal niks? Dan ga ik toch de makelaar nog maar een keer bellen…

Facebooktwitterlinkedinby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *